Veteranen gaan internationaal

Wat niet bij iedereen bekend is, is dat er onder leiding van Piet Boverhof een grote groep sterke veteranen twee keer per week op het park van TC Sutwalda traint. De groep heeft afgelopen maanden ook meegedaan aan diverse internationale toernooien in Nederland. Er worden er drie in Nederland gespeeld:

  • de Amsterdam Senior Open in Amstelveen
  • de SHOT senior Open in Zeist, en
  • de Dutch Open in Hoofddorp.

Er werden tijdens de eerste twee toernooien mooie resultaten gehaald. (Aan de derde deden geen Suthwaldigers mee.) Vooral de winst van Tom Lodewijk (50+) op de Amsterdam Open was een grote verrassing. Hij versloeg achtereenvolgens een Amerikaan, een Italiaan, een Duitser (nee, dit is geen mop) en in de finale een Nederlander. Tom had vóór dit toernooi al goede resultaten geboekt; winst in Amersfoort(35+) en een finaleplaats Apeldoorn(25+) en kon de goede vorm doorzetten in Amstelveen.

In Zeist (Shot Open) waren er meer kampioenen uit de groep van Piet. Huug van Wingerden (65+), Ed Sasker (70+) en Peter Buter, de laatste zowel in de enkel als in de dubbel 75+. Tom Lodewijk won de dubbeltitel (50+) in Zeist samen met zijn tegenstander uit de finale van het Amsterdam Open.

In augustus werden de Nationale Veteranen Kampioenschappen gehouden in Amstelveen. Helaas was het die week erg slecht weer. Veel partijen moesten in de hal worden afgewerkt, met in de derde set de super tie-break. Dit resulteerde soms in andere winnaars dan buiten op gravel het geval zou zijn geweest. Wel spelen er komend seizoen weer Nederlandse kampioenen op ons park. Ed Sasker werd kampioen in de 70+, Drikus Oosterveld in de mixed dubbel 65+ , en Peter Buter en Hilbert Emmink werden dubbel 75+ kampioen.