CompetitieVerslag Zondag-Heren-1

Hoi allemaal,
Op dit moment hebben we alweer 3 competitierondes achter de rug. De eerste zondag zijn we gestart met een 4-2 overwinning op ELTV uit Eindhoven. Dit was een team met meerdere spelers die in de top 100 van de wereld hebben gestaan. Een super begin!
 
De 2e dag was de kraker uit tegen Laren. Vorig jaar hebben we met 5-1 verloren van hen dus we wisten dat het een zeer moeilijke dag zou gaan worden. Ook omdat we van te voren wisten dat Floris zijn single niet kon spelen. Helaas was zijn rug nog niet in orde. Mattheo moest tegen een Italiaan. Ook een voormalig top 100 speler (dubbel).  Zeer taai en erg lange rally’s. Uiteindelijk 3 matchpoints tegen maar na 3,5 uur toch weten te winnen. Hulde! Nadat de dubbels beide in een super- tiebreak waren gewonnen stond er opeens 5-1 TC Suthwalda op het papier. De dubbel van Roy en Erik was heroïsch! 3-8 achter staan en gewoon 10-8 winnen! We hebben met z’n allen enorm raar naar elkaar zitten kijken wat we nou hadden gedaan. 5-1 winnen uit tegen Laren hadden we echt nooit verwacht. De doelstelling was handhaving zo snel mogelijk voor elkaar te hebben maar dat we van 2 zulke sterke teams zouden winnen zonder Boy Westerhof hadden we niet gedacht.
 
Zondag 22 april kregen we Joy Jaagpad uit Amsterdam op bezoek. Op papier ook een aantal lastige spelers. Na de singels stond het 3-1 voor Zuidwolde!! We hadden al in de tussentijd gehoord dat Laren en ELTV meerdere punten hadden laten liggen wat ons extra motiveerde voor de dubbels. Na enkele games te hebben gespeeld begon het te regenen. Na een regenonderbreking van zo’n 1,5 uur konden we de dubbels voortzetten. Beide dubbels gingen over en weer. Zo stonden we op beide banen er goed voor en 15 minuten later lagen de kansen weer bij de tegenpartij. Uiteindelijk moesten ook nu de super tiebreaks (t/m 10 punten) de beslissing brengen. Het onvoorstelbare dat we beide wisten te winnen en we weer met een 5-1 winst de dag afsloten.
 
Na 3 competitiedagen zijn de kaarten geschud en moeten we concluderen dat we opeens een hele andere situatie hebben. Het woord kampioenschap is nog ver weg maar als je 3 punten voor staat op de nummer 2 moeten we gewoon er keihard voor gaan knokken. Het zou daarom erg leuk zijn wanneer jullie ons zowel bij thuis- en uitwedstrijden komen ondersteunen. Elk support helpt ons!
 
We zien jullie graag bij onze wedstrijden!
Sportieve groet,  HEREN 1 (Floris Kilian)
 
6 mei:    uit tegen Nieuwerkerk aanvang 14.00 uur *
13 mei:  uit tegen Festina Amsterdam aanvang 12.00 uur
27 mei:  thuis tegen Oegstgeest aanvang 12.00 uur
3 juni:    uit tegen Tie breakers Amsterdam aanvang 12.00 uur
 
*Inmiddels gespeeld: 3-3 (redactie)