Verliezen van vriendelijke Friezen

Het eerste mixteam speelde vandaag in Sneek tegen NOMI. Hier lees je het verslag, geschreven door Robbert Weijenberg.

Vanochtend gingen we vroeg onderweg naar Sneek. Hier stond de 2e clash met Friezen te wachten. Zouden deze aardiger zijn dan die van de 1e wedstrijd?
Toen we aankwamen in Sneek begon de koude wind behoorlijk aan te trekken. De mensen die daar wel eens hebben gespeeld, weten het misschien wel: de banen liggen naast de weilanden. De naam Nomi (Nergens Omheining, Mooi Irritant) werd in de wedstrijden wel weer eer aan gedaan. De ballen vlogen soms alle kanten op.

We begonnen met de heren singles. Ze hadden de heren omgewisseld, waardoor Tijmen een zware klus had. Hij verloor helaas. Ikzelf won mijn single.
De dames hadden beide spannende wedstrijden, maar konden net niet de winst binnen slepen. Na de singles dus helaas 3-1 achter.

In de herendubbel hadden Tijmen en ik de 1e set niets in te brengen. Na 8 games op rij te hebben verloren, pakte we plots 5 games, om er toen weer 5 te verliezen. Ondertussen waren Gabriëla en Eva na een verloren 1e set in de wedstrijd gekomen en wonnen de 2e set. Helaas ging de 3e set weer naar Sneek.
De mixen gingen helaas ook verloren. Gabriëla en ik verloren in de super tie-break, en Eva en Tijmen in een spannende 2-setter. Voor de mensen die goed meegeteld hebben, 7-1 verloren, wel kansen op meer, maar uiteindelijk heb je er niets aan.

Deze Friezen waren wel sportiever dan die van Leeuwarden, op een paar na: bij een paar toeschouwers begon de sonmema (Berenburg) toch in te werken.

Volgende keer weer thuis en gaan we vlammen.

Suthwalda mix 1:
Gabriëla Betzema
Eva Rosa Fieten
Robbert Weijenberg
Tijmen Vasbinder

Wil je weten wie de komende week thuis spelen? Kijk dan op de pagina Competitieteams.