Veerle Tibben als ballenmeisje @ ABN-AMRO WTT (World Tennis Toernooi)

Van 14 tot en met 16 februari was onze eigen Veerle Tibben ballenmeisje bij het ABN-AMRO-toernooi in Rotterdam. Hieronder haar belevenissen.

Via Facebook zag ik een oproep voor Ballenkids @ het ABN-AMRO WTT. Ik vond dat direct heel erg leuk en heb me ingeschreven voor de selectiedag. Al snel kwam het bericht dat ik werd uitgeloot , ik was 1 van de 200. Er mochten 50 door en ik hoorde als eerste dat ik door mocht. Dat vond ik echt super vet!
In het voorweekend van het toernooi (waar de kwalificatierondes gespeeld werden) kon ik mijn kleding en schoenen ophalen. Wij mochten naar binnen via een andere ingang, de ingang waar ook de spelers naar binnen gaan. Spannend!

Op 14 februari ging ik mijn eerste keer echt aan de slag als ballenmeisje (tijdens de kwalificatierondes ook al trouwens maar niet de hele partij) op baan 1 en dan direct 5 wedstrijden. Op 15 februari 3 wedstrijden (rolstoelbaan) en 16 februari 3 wedstrijden op het centercourt. Leuke partijen voor mij waren; Zverev & Zverev, Dimitrov & Koolhof en Haase& Cilic. Bij Haase moest ik wel opletten, want hij wil echt niet dat we de ballen achter hem langsrollen. Daar let hij zelf ook wel op, dan geeft hij de ballen aan de andere hoek.

Wanneer je achteraan staat moet je sowieso erg goed opletten; Wanneer willen ze de handdoek (je komt dan wel erg dichtbij de spelers)? Wanneer willen ze een extra of andere bal? Wanneer komt de bal naar mij? En aan het net staan was weer erg vermoeiend.

Het waren lange dagen. De dag begon gemiddeld om 07:30 ’s ochtends en ’s avonds tegen 22:30 lag ik weer in bed. Gelukkig zijn mijn moeder en ik de 2e nacht in een hotel blijven slapen daar. Ik had natuurlijk geen vakantie van school, maar we hebben toestemming van mijn school gekregen. Ze vonden het een unieke kans voor mij.

Ik kan maar 1 ding zeggen; als er volgend jaar weer zo’n oproep komt.. geef je op want het is echt super leuk! Ik geef me dan ook zeker weer op!