Van onze trainer Corné

Beste tennis vrienden/vriendinnen,

Bij deze mag ik jullie een keer op de hoogte houden waar ik me allemaal mee bezig heb gehouden de afgelopen tijd als trainer van T.C. Suthwalda. Als eerste zijn natuurlijk vanaf april de zomer lessen weer van start gegaan. Ik ben dan ook erg blij dat ik op mijn eigen vereniging waar ik al zo’n 15 jaar tennis weer lekker een paar uurtjes kan draaien als trainer. De afgelopen 2 maanden gingen voor mij dan ook weer super snel voorbij door de goede sfeer op de club en in de trainingsgroepen.

Schooltennis

Dinsdag 29 mei was al weer de laatste schooltennis groep. In de afgelopen maanden hebben alle basisscholen (groep 1 t/m 8) in en rondom Zuidwolde weer tennisles gekregen. Dit houdt in dat ze in plaats van gym 1 of 2 keer tennisles hebben gekregen. Dit jaar hebben we (Floris en ik) alle uren op het park zelf gegeven in tegenstelling tot voorgaande jaren. Toen gingen we elke gymzaal af. Dit met de reden om de eventuele drempel voor de kids te verkleinen om na schooltennis ook eens een balletje te komen slaan op het mini baantje bij ons op de club. We hebben dan ook veel positieve reacties gekregen vanuit de kinderen en zagen dan ook meerdere malen kids op het baantje staan na schooltijd de afgelopen tijd.

Tenniskids Blauw

Natuurlijk zijn er naast de gewone lessen ook lessen voor de allerkleinsten gestart afgelopen jaar. Elke vrijdag van 16:15 tot 17:00 uur is er een mogelijkheid voor kinderen van 3/4 t/m 6 jaar oud om spelenderwijs de eerste kneepjes van de o zo mooie sport tennis mee te krijgen. Het zou mooi zijn als de groep nog groter wordt. De kinderen hoeven geen lid te zijn van de vereniging en zitten niet gelijk vast aan een heel seizoen.

55+

Vanaf donderdag 7 Juni start ik met de 55+ tennislessen. Dit zal op de ochtend plaats vinden. We hebben een hele enthousiaste groep van ongeveer 10 spelers die zich hebben aangemeld voor de lessen. Ik heb erg veel zin om met deze groep te starten. Ik vind de variatie tussen alle leeftijden namelijk een van de mooiste dingen van de sport tennis. Wil je ook graag wel wat lessen volgen en ben je 55+ neem dan gerust contact op met Floris of mij.

Groeten, trainer Corné