Van Het Bestuur: omgaan met elkaar

Goed om te lezen! Twee berichten van Willem Marissen, bestuurslid en voorzitter accommodatie-commissie.
Over het voorjaarsonderhoud en hoe we door betere omgang met elkaar het samen binnen de club prettiger houden.

Omgaan met elkaar en kleine ergernissen

-Ons tennispark ziet er tiptop uit. Dankzij een aantal vrijwilligers die het dagelijks onderhouden. Ze doen dit graag en wij waarderen dat. Omdat wij, en ook vast jij, er blijvend van willen genieten, zien wij het graag zo: iedereen ruimt zijn eigen afval op. Op de banen, in de kantine en op het terras. Snoepverpakkingen, lege drinkpakjes en flesjes, pleisters, lipjes van ballentubes en ander afval: gooi het in een van de vele afvalbakken. Kleine moeite toch?

-We spelen op gravel, heerlijk, maar het heeft ook nadelen. De kleedkamervloeren zien soms zo rood dat je er bijna op kan spelen. Pak even een bezem en veeg de gravel bij elkaar in een hoek. Dat scheelt veel vieze sokken en ziet er stukken beter uit!

-Een goed geveegde baan is ook wat waard. Daarom gebruik ja na afloop van een tennispartij altijd het sleepnet. Sleep het net in spiraalvorm over de banen, dus van buiten naar binnen in rondjes. Je mag ook gerust buiten de lijnen vegen. Dat voorkomt aangroei van algen en gras. Na het vegen hang je het sleepnet natuurlijk weer op aan de daarvoor bestemde haken aan het hek. Dan kan er niemand over struikelen of erger, blessures door oplopen.

Je ziet het: 3 x een kleine moeite, en heel veel plezier!

Reacties of commentaar of een defect melden? Dat mag, graag zelfs. Daar worden we als club beter van. Geef dat door aan de juiste mensen. Als het ons tennispark betreft, kun je bij mij terecht. En voordat je commentaar geeft.., bedenk even wat jouw eigen bijdrage is aan een schoon en fijn tennispark 🙂

Willem Marissen, voorzitter accommodatie-commissie 06-46273865

_________&________

Speelklaar maken tennispark 2018

In de maanden januari t/m maart 2018 zijn de gravelbanen gerevitaliseerd door het bedrijf UBINK uit Dalfsen. Dat houdt in dat de gravellaag weer op de juiste dikte van ongeveer 3 centimeter is gebracht, wat de waterdoorlatendheid sterk zal verbeteren. Door de jaren heen was de gravellaag op sommige plaatsen aangegroeid tot zo’n  5 centimeter. Er is maar liefst 80.000 kilo gravel afgevoerd van onze 8 banen. Door de winterse omstandigheden nam deze klus met tussenpozen bijna 3 maanden in beslag. Tevens zijn nieuwe grondankers voor de
netpalen en netten aangebracht omdat de bestaande ‘op’ waren.

Hierna is door groundsman, Bart Snijder, de belijning weer aangebracht en zijn de netten geplaatst.  De banen zijn na dit groot-onderhoud weer klaar voor de komende jaren!

Verder is er door een flinke groep vrijwilligers onder leiding van Tom Lodewijk hard gewerkt om alle blad weer te verwijderen, de winddoeken en reclameborden weer op te hangen, de bosschages rond de banen te snoeien en het nodige schilderwerk te doen. Ook de bestrating is op sommige plekken geheel vernieuwd.

Daarnaast is de omroepinstallatie vernieuwd, zijn geluiddempende materialen aangebracht onder de kantinetafels- en stoelen en op enkele wanden.

Alle vrijwilligers ontzettend bedankt! Wil jij ook iets betekenen voor de club als vrijwilliger?  Vele handen maken licht werk!

Willem Marissen, voorzitter accommodatie-commissie