Van de trainer

Trainer Floris heeft het er maar druk mee: een eigen tennisschool opgericht, trainingen geven, een tennisshop gestart met Tom Lodewijk – de verbouwing hiervoor in de tennishal schiet al aardig op – en ook nog zelf competitie spelen, zowel in Nederland als in Duitsland. Lees hieronder wat er allemaal speelt op dit gebied.

Competitie
De competitie is bijna afgelopen. Gelukkig gaat het met de meeste teams erg goed en hebben ze vooral een gezellige competitie. Bij een enkel team vallen de resultaten misschien iets tegen, maar die gezelligheid maakt heel veel goed. Ook worden er dit jaar een aantal teams misschien kampioen. Dat lees je de volgende keer.

Tennisschool
Tennisschool Kilian loopt inmiddels erg goed. Er is 12 uur meer training dan afgelopen zomer. Ook zijn er veel nieuwe kinderen begonnen met tennissen. We hebben ondertussen een zeer mooie grote groep 5/6/7-jarigen.
Als je nog wilt beginnen kan dit overigens altijd wel! Er is geen wachtlijst.
Ook de hoogste selecties hebben het in Steenwijk enorm naar hun zin tijdens de coördinatietraining. Jan Willem Koopman weet het maximale uit hun te halen. Erg mooi om te zien dat  ze zelf ook inzien hoe belangrijk dit voor hen is. Ze rijden met elkaar heen en weer. Een gezellige boel.
En voor alle kinderen t/m 16 jaar: Tennisschool Kilian organiseert 6 t/m 9 juli een fantastisch tenniskamp op onze club. 4 dagen wordt er veel getraind, maar verder zijn er ook veel andere leuke activiteiten. Slechts € 199. Het is ook voor kinderen die niet bij TC Suthwalda tennissen. Schrijf je snel in: info@tennisschoolkilian.nl. Uiterlijk 21 juni.

Toppers
Jullie hebben ze wellicht al een enkele keer voorbij zien lopen op ons tennispark of even kort gesproken, Mattheo Knoop en Annelou Nab. Ze starten na hun examens met een fulltime tennisprogramma. Zij willen bij TC Suthwalda de komende jaren proberen het maximale uit hun tenniscarrières te halen. Dit betekent dat ze elke dag vele uren op de baan zullen staan. Ook willen ze op den duur maar al te graag internationaal gaan reizen om punten voor de wereldranglijst te halen. Fantastisch dat we deze toppers de komende jaren bij ons op de vereniging hebben. Eerst nog even flink studeren de komende paar weken. Ik wens hen en alle andere examenkandidaten veel succes!

Tennisshop
Tennisshop Kilian bestaat inmiddels alweer zo’n 2 maanden. Een fantastische start. Leuk om te zien dat er echt behoefte is naar service die een beetje ontbrak in onze omgeving. Tom en ik hebben er enorm veel plezier om deze nu te kunnen bieden. De showroom op de club is helemaal af en we zijn nu druk bezig met de laatste loodjes in de tennishal. Jullie horen binnenkort meer over de opleverdatum en openingstijden.. Wanneer je iets nodig hebt, aarzel niet en kom gewoon even langs. Alles is aanwezig. Onze prijzen zijn lager dan die op internet.

Andere activiteiten
Naast de vele vaste activiteiten die er deze zomer zijn bij TC Suthwalda, gaat Tennisschool Kilian deze zomer de sportdag verzorgen voor de basisschoolkinderen van gemeente De Wolden. Ook geven we op 12 juni tijdens de Special Heroes-dag in Hoogeveen tennisles aan kinderen met een verstandelijke beperking. Vorig jaar was dit voor het eerst.  Een zeer leuke dag en de kinderen zijn erg enthousiast. Veel jeugd van TC Suthwalda helpt mij ook dit jaar weer om dit evenement te doen slagen. Hulde!

 

Met vriendelijke groet,
Floris Kilian