Van de trainer

Hoi Tennissers!

Het winterseizoen zit er alweer bijna op. Het lijkt alsof het elk jaar sneller gaat. Wat vliegen de weken voorbij. Op het moment van schrijven hebben we nog welgeteld anderhalve week training in de hal. Het was weer een mooi seizoen. Iedereen heeft hard getraind en degene die toernooien hebben gespeeld hebben ook prima resultaten behaald. De kleinere kids gaan ook erg goed. Ze krijgen de mogelijkheid om naast de tennisles op zondagmiddag mits de hal leeg is vrij te tennissen met elkaar. Tot 10 jaar onder begeleiding en ouder dan 10 mogen ze zelf tennissen. Helaas zien we alleen dat de jongere jeugd ook net zo makkelijk komt als gaat. We vinden dit erg jammer. Tuurlijk vinden we het super dat er ook genoeg kinderen beginnen met tennissen! Hopelijk dat wij en de ouders de kinderen wat langer op een bepaalde sport kunnen houden. Of het tennis, voetbal of een andere sport is. Kinderen leren pas echt hun sport te beoefenen na enkele jaren. We zien regelmatig dat kinderen dan stoppen en weer een andere sport gaan beoefenen. Jammer, Jammer Jammer! 🙂

We hebben vorige maand met een groep enthousiaste ouders om de tafel gezeten. Zeker 10 ouders hebben zich beschikbaar gesteld om leuke activiteiten op de club te gaan organiseren. Heel mooi om te zien dat deze ouders graag mee willen helpen. Anneke, Esther en Anne-marie zijn inmiddels gestopt en dat gat is meer dan ingevuld. Via deze weg wil ik de dames bedanken voor hun enorme inzet de afgelopen jaren en de plezierige samenwerking!

Kijkend naar de zomerperiode staat er ook weer genoeg op de planning. Van oefenwedstrijdjes tot nieuwe activiteiten voor de jeugd. Het bekende Suthwalda Open staat uiteraard ook weer met rood omsingeld in de agenda. Ook start op 7 april Heren 1 met het spelen in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Leimonias. Op 2e paasdag 22 april speelt het eerste team opnieuw thuis tegen de finalist van vorig jaar LEWABO. Dit is het team van o.a. Thiemo de Bakker. Zeer mooi tennis de komende tijd op de club. Ook komt er begin september voor het eerst een internationaal senioren toernooi. Alle leeftijdscategorien vanaf 35+ t/m 80+. Super mooi niveau!

TIP!!!!!

Nog even een kleine tip voor het nieuwe seizoen. Zorg dat de bespanning in je racket en de basisgrip in goede staat is!!  Helaas komen er regelmatig mensen met armklachten bij mij. Deze klachten komen door verschillende dingen. Techniek, een overgevoelig gewricht etc. Ook kan een oude bespanning of een compleet versleten grip  1 van de hoofdoorzaken zijn. Elk seizoen moet de bespanning minimaal 1x worden vervangen. Als je vaker dan 1x per week tennist moet dit ook vaker per seizoen worden vervangen. In het algemeen laten mensen de bespanning soms jaren in het racket zitten. De bespanning loopt niet alleen in kilo’s terug. Ook de demping verminderd waardoor er meer trillingen ontstaan richting arm. Dit geldt ook voor een grip die soms half uitgedroogd is. Het kunststof kan de trillingen die tijdens het slaan ontstaan niet meer geleiden waardoor alles naar de arm gaat. Met alle gevolgen van dien. Als je twijfelt kan je altijd Tom of mij even aanschieten voor advies. Loop er dus niet te lang mee rond!!

Iedereen een zeer sportieve en een mooie tenniszomer gewenst! Hopelijk zien we op 7 april veel enthousiaste mensen die komen kijken.

Vriendelijke groet, Floris Kilian