Van de trainer

Hoi tennissers,
We zijn alweer bijna 2 maanden met het winterseizoen bezig. Het gaat super. Er zijn veel trainingsgroepen. Het mooie is dat we buiten ook nog veel trainingen geven. Het weer is super dus ook een extra mogelijkheid om te trainen. De jeugd gaat ook nog steeds erg goed. Leuke fanatieke groepjes. In de groep van 4-6 jaar is nog voldoende ruimte! Wie weet nog iemand die het leuk zou vinden om op woensdag van 16.15 – 17.00 uur mee te doen? Vraag je buurjongetje, buurmeisje, neefje, nichtje, vriendje of vriendinnetje. De kinderen hoeven nog geen lid te worden van de vereniging en betalen per les 5 euro. Hopelijk komen er gauw nog meer!

In het voorjaar gaat het jeugdtennis veranderen. De huidige World Tour zal stoppen. Dit wordt gedaan om het voor de ouders duidelijker te maken. Het gaat nu de Rood, Oranje of Groene competitie heten. Gewoon naar de kleur van ballen waar de kinderen op de training mee spelen. Wij verwachten ook nu dat elk kind aan de competitie mee gaat doen. Super leuk om met elkaar wedstrijdjes te spelen en vooral erg leerzaam!
Ik heb de afgelopen weken hier en daar wat ouders gevraagd of zij zich in willen gaan zetten om jeugdactiviteiten te organiseren. We hebben vanaf aankomend jaar nieuwe ouders nodig. De eerste ouders hebben zich met veel enthousiasme gemeld. Ben jij de volgende? Immers zonder ouders helaas veel minder leuke activiteiten op de club. Als je mee wil helpen mag je het aan mij doorgeven.

Tenslotte nog wat dingetjes vanuit de tennisshop. We zien nog steeds dat veel mensen met een veel te oude bespanning door blijven spelen. Pas op. Dit vergroot de kans op tennisarmen of andere blessures. Als je het niet helemaal zeker weet kun je gratis je racket door laten meten in de shop. Hou als graadmeter aan eens per seizoen de bespanning te laten vervangen. Als je meerdere keren per week tennist zal het vaker moeten. Ook de grip is een belangrijk middel om de trilling in het racket te verminderen. Als de grip heel oud is geeft deze amper nog demping waardoor alle trillingen rechtstreeks naar de arm gaan. Ook dit kan dan voor problemen zorgen.
Alvast goede feestdagen in de december maand!

Sportieve groet,
Floris