Tennis als schoolvak?

TC Suthwalda bestaat volgend jaar 50 jaar! Het komende jaar verschijnt er elke maand een column.

Wie vond het vroeger leuk om naar school te gaan? Ikke! Niet iedereen zal het met mij eens zijn. Vond ik het nou zo leuk om te leren? Ach, ik vond het in ieder geval niet moeilijk, dat zal wel een rol hebben gespeeld. Maar ik ging vooral voor de juf. Die was zo lief. En als jij ook lief was, kreeg je een sticker op een kaart. En bij een volle kaart mocht je pannenkoeken eten bij de juf thuis. Wat een feest!

Maar stel je eens voor dat er toen al zoiets als schooltennis had bestaan. Dan was het feest compleet geweest. Mijn favoriete sport op school! Helaas. Schooltennis bestaat al best lang, maar ik ben het toch misgelopen. Het werd in het leven geroepen om bewegingsarmoede (ik wist niet dat dit woord bestond) bij kinderen te bestrijden. Vooral goed in deze ‘mobiele’ tijden, denk ik. Kinderen zitten liever op een tablet, I-pad, laptop en mobiel, dan dat ze buiten- spelen.

Ook TC Suthwalda doet al jaren mee aan schooltennis. Niet elk jaar, maar wel regelmatig. Floris maakte vorig jaar nog een schooltennistournee door de gemeente De Wolden. En ze waren enthousiast, de kids. Zo hebben we er weer een aantal jonge leden bij gekregen. Dit jaar komt er een opfristraining voor schoolkinderen. Eens kijken wie hiervan de toekomstige toppers van de club worden.

Ik vind dat tennis gewoon een schoolvak moet worden. Verplicht. Niks geen bewegingsarmoede. Goed voor de motoriek, het kind krijgt spelinzicht, leert luisteren, samenwerken. Ik kan zo nog wel even doorgaan.Maar misschien ga ik wat te ver. Laten we het voorlopig op schooltennis houden. Kinderen enthousiast maken voor tennis. En voor onze club. Dat gaat zeker lukken.

#jubileumtcsuthwalda
Yolanda de Nennie