TC Suthwalda naar AHOY

Ruim 70 leden van TC Suthwalda hebben vrijdag 12 februari per luxe touringcar een bezoek
gebracht aan het ABN-AMRO Wereld Tennistoernooi in Rotterdam. Deze trip was georganiseerd door Tennisshop KILIAN, en gezien het aantal aanmeldingen en reacties achteraf was het een zeer geslaagde trip.
Om exact 15.30 uur vertrok het zeer gemengde gezelschap richting AHOY, om na een korte tussenstop,  rond 18.45 uur te arriveren. Iedereen  had nog even de tijd om wat rond te struinen op het Sports Plaza, bij de diverse shops, of nog even wat te eten ,voordat de eerste wedstrijd om 19.30 uur zou beginnen. Voor deze vrijdagavondsessie stonden twee kwartfinales op het programma, achtereenvolgens  Cilic tegen Kohlschreiber en Monfils tegen het aankomende talent Zverev. Er werd vooral uitgekeken naar de tweede wedstrijd. Natuurlijk had iedereen gehoopt om Federer te zien, maar die liet het helaas afweten. Desondanks een mooi programma.
De groep had prima plaatsen op de 2e ring, maar al snel hadden enkele “brutalen” een plek op de 1e ring bemachtigd, dichtbij het tennisveld. De wedstrijd Cilic-Kohlschreiber duurde 3 sets en was een prima partij, maar Monfils tegen Zverev ging nog sneller, met lange rally’s en mooie hoogstandjes.
De wedstrijden duurden iets langer dan gepland, maar met medewerking van de chauffeur konden we toch de wedstijd Monfils-Zverev af kijken.
Vooral voor de kinderen was het een mooi avontuur, in een groot stadion tennis kijken, en lekker laat naar bed. Wel moesten de meesten op de terugreis vechten tegen de slaap. Rond 2.30 uur was de bus weer terug in Zuidwolde. Einde van een leuke tennisavond.

Tennisshop KILIAN is van plan om volgend jaar weer een trip naar het ABN-AMRO tennistoernooi te organiseren.  Jij gaat dan toch ook mee?

Tom Lodewijk