Suthwalda Open was top!

Suthwalda Open van 27 juli t/m 3 augustus: ruim 250 deelnemers en 350 wedstrijden. Het was een geweldige tennisweek met veel hoogtepunten. De spelers en het vele publiek waren getuige van veel mooie wedstrijden, een Duitse avond inclusief lederhosen en braadworst en zelfs een huwelijksaanzoek.

De finales werden in het laatste weekend gehouden. In de heren categorie 3 speelde Alex Kraak uit Kampen een sterke wedstrijd en won in 2 sets, 6-2, 6-3, van de winnaar van vorig jaar, Corné Folders. Alex won in de herendubbel met partner Robert Hollander een dag ervoor van Suthwaldigers Nick Hersevoort en Jan-Willem Melisse in een spannende 3-setter met 4-6, 7-5, 6-4.
In de hoogste damesenkel categorie, speelsterkte 5, werd de 16-jarige Esther Timmermans uit Hoogeveen de winnaar met een 6-1, 6-3 overwinning op Susan Luppes. En met Susan als dubbelpartner won ze ook nog eens de damesdubbel 5.
De Zuidwoldigers sleepten ook een aantal titels in de wacht: Marjan Loovers en Yolanda de Nennie wonnen de damesdubbel categorie 5 35+. Jan Hoorn was in de herenenkel 6 sterker dan Patrick Dekker. Maar Patrick won wel de herenenkel categorie 7. In de damesdubbel 6 35+ werden Henny van Goor en Annemieke Kamphuis de winnaars. Carmen Betzema en Michelle Dragt speelden als beste in de damesdubbel 7. En ook de dames Christa Kikkert en Colet Koster wonnen in een langdurende, spannende laatste finalepartij van Roelina Rijstenberg en Jenny Nijzing.

 

IMGP0675-001                      IMGP0986