Suthwalda Open 2019

De toernooicommissie aan het woord:

Hét Suthwalda Open 2019

Bij veel tennissers een dusdanig begrip dat er regelmatig een vakantie om dit toernooi heen wordt gepland (tenminste wel bij onszelf…). Ieder jaar weer zitten we voor de sluitingsdatum al weer vol en moeten we de inschrijving vroegtijdig sluiten. En dat terwijl ons toernooi midden in de zomervakantie en vaak ook nog in de bouwvak wordt gehouden. Dat zegt toch iets over de grote populariteit van dit toernooi bij onze deelnemers.
Wat maakt dan dat dit zo’n gewild toernooi is bij leden maar vooral ook bij veel niet-leden die we steeds weer terug zien? Is het juist de vakantietijd die minder stress geeft? Is het de relaxte sfeer op het park? Of zijn het onze fantastisch onderhouden gravelbanen en hoe ons park er weet top bij ligt? De reden zal voor een ieder natuurlijk weer anders zijn maar feit is dat we elk jaar weer een volle bak hebben. Ook dit jaar hopen we weer een bomvol programma te hebben.
Wij als toernooicommissie staan aan de basis van het zeg maar technische deel van het toernooi. Maar om een toernooi vlekkeloos te kunnen draaien is veel meer nodig, vooral heel veel vrijwilligers. Wat te denken van de wedstrijdtafelbezetting, de kantinebezetting, de kantinecommissie, de communicatiecommissie, het dagelijkse baan- en parkonderhoud (vaak in alle vroegte al uitgevoerd), de schoonmaak (ook al vroeg weer bezig om alles er weer netjes uit te laten zien), de mensen die elke dag een maaltijd voor circa 40 personen koken of wat lekkers bakken voor de verkoop, de club mensen van het woensdagavond themafeest. En nog veel meer anderen! Ik denk dat deze gezamenlijkheid en hulpvaardigheid van heel veel leden ook één van de redenen is waarom het zo’n geslaagd toernooi is. We doen het samen met elkaar!
Het toernooi hoopt natuurlijk altijd op mooi en zonnig weer. Niet te warm en niet te koud, niet te nat maar ook niet zo heel droog. Helaas hebben we dat onderdeel nog niet goed in de hand…we hebben nog wat te leren.
Natuurlijk hebben we een tennishal die we kunnen gebruiken bij slecht weer (lees: veel regen) maar niet alle wedstrijden kunnen daar gespeeld worden. Ook dit jaar kunnen we weer gebruik maken van de gastvrijheid van omliggende verenigingen waar we naar toe kunnen uitwijken mocht dat nodig zijn. Ondertussen kunnen we de sponsmachines inzetten om onze eigen banen weer bespeelbaar te krijgen. Hier zijn we wel de hulp nodig van jullie. Zie je dat er gesponsd wordt of moet worden? Schroom dan niet en bied je hulp aan zodat we dan weer snel de banen op kunnen. Het is in ieders belang!
Even wat cijfertjes:
Aan een gemiddeld Suthwalda Open doen ongeveer 280 deelnemers mee en worden 350 wedstrijden gepland. De meeste spelers hebben toch wel wat wensen, zodat er een behoorlijke uitdaging ligt om de wedstrijden goed te plannen. Zo’n 23% van de deelnemers komt uit Zuidwolde en de rest dus van buiten Zuidwolde. Verenigingen die veel inschrijvingen leveren zijn uiteraard onze buur-verenigingen in Hoogeveen, Hollandscheveld, Dedemsvaart en Ommen maar ze komen zeer zeker ook van hier veel verder vandaan zoals wederom uit Katwijk!
Vroeger werd er veel gekampeerd op het voetbalveld achter de heg bij baan 1 en op de strook gras naast dezelfde baan. Na een kleine dip zien we de afgelopen jaren gelukkig weer een stijgende lijn en afgelopen jaar mochten we zelfs een 16-tal tentkampeerders verwelkomen. Ook dit jaar hopen we weer op een toename van deze gezellige groep.
De toernooicommissie hoopt jullie allemaal terug te zien op het toernooi vanaf zondag 28 juli. En voor de personen die niet mee kunnen doen alvast een fijne vakantie gewenst!

Namens de toernooicommissie,
Roel Nijzing

Op de foto de Toernooicommissie:
boven Marjan de Groot-Loovers, Danny de Jonge, onder Roel Nijzing en Henk Kikkert (Robbert Weijenberg en John Philips ontbreken op de foto)