Psst… mogen we je een vraag stellen?!!

De 5 vragen gesteld aan lid van de toernooicommissie TC Suthwalda: Danny (vooraf aan het Suthwalda open 2019)

Wie ben je? Wie hebben we voor ons?

Ik ben Danny de Jonge en woon samen met Aline in Zuidwolde.
We hebben twee kinderen, een zoon Hugo en een dochter Lauren. Deze hebben jullie vast wel eens gezien op de tennisbaan, want als we gaan kijken naar een wedstrijd gaan ze meestal mee.
Ik werk bij TVM verzekeringen in Hoogeveen. In mijn functie als Manager Operations zit in ik het Management team van Informatievoorziening en ben ik verantwoordelijk voor een aantal IT teams. Daarbij geef ik leiding aan 30 medewerkers.
In mijn vrije tijd mag ik graag tennissen, fitnessen of hardlopen. Lekker eten in een leuk restaurantje vind ik ook leuk om te doen of een gezellig biertje drinken met vrienden.

Hoe zien we jou op de Club?

Op de club kun je mij zien op de baan, in de kantine of als vrijwilliger.
Mijn vaste tennisavonden zijn op maandag en donderdag. Maandagavond heb ik meestal training van Floris en donderdagavond met mijn vaste tennismaatjes, Rinco, Henk en Marcel.
Daarnaast val ik ook wel eens in met de voorjaarscompetitie en ik speel elk jaar met de wintercompetitie mee.
Als vrijwilliger ben ik actief in de toernooicommissie. Hierbij ben je als team verantwoordelijk voor de toernooien die georganiseerd worden binnen de vereniging. Tijdens het toernooi ben je de wedstrijdleiding. Dit is heel leuk om te doen en ik krijg er energie van.

Wil je iets over je tennisspel vertellen?

Ik ben een onvoorspelbare speler, misschien is het ook wel onhandigheid 🙂
Een echte vaste speler ben ik niet, maar dit heeft ook te maken met de frequentie dat ik tennis. In de weken dat ik meer ga tennissen, merk ik dat ik ook vaster wordt. Daarnaast speel ik meestal het dubbelspel en af en toe een enkelspel.

Wie is je voorbeeld in de tennis?
Het is misschien wel de bekendste speler, maar dat kies ik voor Roger Federer. Hij heeft een hele mooie techniek en heeft als speler heel veel bereikt.

Met wie zou jij weleens een beschuitje willen eten?
Het is misschien wel heel saai, maar ik kies toch voor Aline!