Pssst…mogen we je een vraag stellen

  1. Wie ben je? Wie hebben we voor ons?

Ik ben Jeanette Brouwer, 50 jaar en sinds een jaartje of 16 woonachtig in Zuidwolde. Ik kom oorspronkelijk uit Gieten maar zijn toen verhuisd omdat Zuidwolde  (iets) centraler gelegen is t.o.v. van ‘’het westen’’ waar ik toen werkte.  Ik heb 2 lieve dochters; Carmen van 18 al op kamers en Myron van 11 jaar.

  1. Wat doe je als je op de club bent?

Ik speelde altijd recreatief. Op de maandagavond als vaste moment en na wat invalklusjes ben ik bij de zaterdag dames competitie gaan spelen. Daarnaast vaak meegedaan aan Suthwalda Open. Ook gewoon kijken vind ik heerlijk. Ook zit in ik in de organisatie van het kerst toernooi & ik draai af en toe een kantine dienst. Op dit moment tennis ik even niet, maar wil dit wel graag weer oppakken. Ik ben straks weer vaker op de club verwacht ik…..  Beetje kletsen, tennissen, drankje en het liefst met een stralende zon. . Dat zijn voor mij heerlijke momenten bij een leuke club! Genieten met de Grote G.

  1. Wil je iets over je tennis spel vertellen?

Heul vroeger stond ik (vanaf een jaar of 9) werkelijk elke dag op de baan… in Gieten bij TULP.  Als we na schooltijd afspraken, was dat op de tennisbaan. Ik heb veel sporten gedaan, maar tennis was het helemaal! Als je mijn fotoalbums bekijkt dan is het 1 en al tennisbaan! Dan zul je denken dat ik de top behaald heb….. helaas, Ik kwam laatst mijn bekers in een schoenendoos tegen. De laatste dateert van 24 jaar geleden. In Zuidwolde ook weer lid geworden maar mijn oude niveau was totaal weg. Sterker nog, ik speelde zo verkrampt dat de fysiotherapeut er aan te pas moest komen. Enorme spierpijn…. Het niveau van toen is niet meer terug gekomen. Ik moet het hebben van mijn forehand. Het liefst strakke ballen vanuit de baseline. Met de damesdubbel heb ik mijn lengte aan het net ook mee. Maar mijn backhand is het zorgenkindje. Maar pssst, daar moeten de tegenstanders zelf maar achter komen….

  1. Wie is je voorbeeld dan de tennis?

Ik ben opgegroeid met Boris Becker en Steffi Graf. Geweldig om die partijen te kijken op tv. Steffi, de altijd serieus kijkende speelster was mijn voorbeeld. Snoeiharde forehand had ze. Ik kijk niet meer zoveel tennis op tv maar Federerer en Nadal zijn geweldig om naar te kijken. Maar ook op de club kijk ik graag naar een mooie partij waar men de meest onmogelijke ballen toch weet te halen.

  1. Met wie zou je wel een beschuitje willen eten? En uiteraard, waarom?

Tom Waes, d’n sympathieke Belg vooral bekend van Reizen Waes en de slimste mens ter wereld. Hij is charismatisch en heeft een prettige manier van voorkomen. Ik mag graag naar hem kijken!

 

Dan deze keer nog een 6e vraag; Ofwel Jeannette wil zelf ook iets vragen/vertellen. 

In 2018 kreeg ik te horen dat ik een hersentumor heb. Na een zware operatie, bestraling en chemobehandelingen weet ik dat ik nooit meer de oude ga worden. Maar ik ga niet bij de pakken neerzitten. Samen met mijn team; Team BrouwerPower de Mont Ventoux beklimmen op 11 september 2020. Dit doen we fietsend of wandelend. En er zitten ook een paar clubgenoten in mijn team! Wij willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Hersentumorfonds zodat ook hersenkanker kan genezen. Help je ons? Ons streefbedrag is 15.000 euro!

Wil je meedoen in mijn team of wil je ons sponsoren? Surf dan naar www.ventoux3.org/team-brouwerpower

We hebben ook een Facebook-pagina, like je deze ook? Team Brouwer Power beats Mont Ventoux