Huldiging kampioenen zondag 22 juni

Onze club is meer dan tevreden met haar competitieteams. Maar liefst vijf teams zijn dit jaar kampioen geworden. Op zondag 22 juni worden zij gehuldigd op ons park. Dat gebeurt na afloop van het 24-uurstoernooi om 15.00 uur! Iedereen is welkom om de teams te feliciteren!

Bij de senioren zijn het vooral de 35-plussers die het uitstekend deden. Maar daarnaast zijn ook twee jeugdteams gepromoveerd. Woensdag 4 juni was de laatste competitiedag van de jeugd tot en met 10 jaar. Eén van de twee jongste teams van onze club werd kampioen van de Worldtourkids.

Op zaterdag 31 mei werd het eerste 35+ herenteam, onder aanvoering van Jan Heuvelman, vol overtuiging kampioen met zes overwinningen van de zeven competitiedagen. Op zondag volgden nog eens drie teams hun voorbeeld: het derde 35+ herenteam, met aanvoerder Rien Erenstein, uit de vierde klasse haalde 34 wedstrijdpunten. Het eerste 35+ mixteam van Dick Koster won met 4-1 van Valthermond, zodat het met op 28 punten op de eerste plaats eindigde. En bij de jeugd van 11 tot en met 17 jaar promoveerde het mixteam van Boelo Boelens met 29 punten van de derde naar de tweede klasse.
Een aantal andere teams deed ook goede zaken, maar dit leverde geen eerste plek op. Het tweede damesteam uit de tweede klasse op donderdag, met als aanvoerster Roelina Rijstenberg, werd knap tweede. Hetzelfde gold voor het tweede zaterdag 35+ mixteam van Ben Hofman.
Voor het eerste mixteam, dat vierde klasse speelt op zondag, viel de competitie nogal tegen. Het team met Jan-Willem Melisse speelde de laatste wedstrijddag weliswaar gelijk tegen Westerbork, maar kon degradatie niet tegenhouden.

Op woensdag was het nog spannend voor onze jonge spelers en speelsters. Het gemengde groene team met Wouter van der Voordt, Daniël Verschuur, Julian Offerein en Maaike Haag wonnen alle zes wedstrijden. Ze gaven maar twee games weg. Daarmee werden zij kampioen van de Worldtourkids. Maaike werd twee weken eerder al tweede op de Drenthe-Groningen-kampioenschappen bij de jeugd tot en met 10 jaar.