Nieuws van Albert

Wie in het midden van afgelopen week de kranten opensloeg zal verrast hebben gereageerd. Twee leden van TC Suthwalda behalen klinkende resultaten op het wereldkampioenschap in Kroatië. Wie had dat gedacht. Dat we een enthousiast en sterk groepje veteranen binnen onze vereniging hebben, wisten we natuurlijk wel, maar een tweede plaats op het wereldkampioenschap was voor velen een verrassing. Ed en Piet, van harte gefeliciteerd.

De clubkampioenschappen zijn enigszins teleurstellend verlopen; niet als het gaat om de kwaliteit van de deelnemers, maar wel wat betreft het aantal deelnemers. Dat kan veel beter. Heb je nog ideeën over hoe we deze kampioenschappen aantrekkelijker kunnen maken? Deel deze dan eens met de toernooicommissie of het bestuur. We moeten samen in staat zijn er een spetterende week of zelfs twee weken van te maken.
Het geringe aantal deelnemers had ook een voordeel. Junioren en senioren waren in dezelfde poules ingedeeld. Soms was het leeftijdsverschil in de dubbels ongeveer 100 jaar, maar het leverde onverwachts heel mooie partijen op. Een pluim voor onze jeugd die het aandurfde tegen de senioren te spelen en soms zelfs kans zag te winnen.

We zitten een beetje in de overgang van buiten naar binnen. Tot begin van de week was het nog prima tennissen op de buitenbanen, maar nu lijkt iedereen naar binnen gejaagd. Dat zal op bepaalde avonden wel weer pieken opleveren. Misschien goed om te weten dat er bijna elke dag in het tweede deel van de ochtend en bijna elke middag banen genoeg zijn om te spelen.

We mogen hopen dat de deelnemers aan de najaarscompetitie nog een paar mooie droge dagen treffen en wij maken ons weer op voor het bij iedereen bekende Kersttoernooi.

Ik wens jullie een paar mooie tennismaanden in onze, zeker in de ogen van buitenstaanders, perfecte tennishal. En, hebben jullie de showroom van Tom en Floris al bekeken? Mooi hè!

Albert Oppers