Midzomercompetitie – een succesverhaal

Het team van Natasja de Weerd deed mee aan de midzomercompetitie. Ze schreef met haar teamleden Sylvia Oostveen en de beide Jannen, Jan Bult en Jan Bijkerk, een uitgebreid verslag. Lees hoe zij deze competitie hebben ervaren.

In het najaar van 2016 kwam de mail voorbij over een midzomercompetitie in mei en juni. Omdat het voor ons alle 4 lastig is om een competitie van 6 à 7 weken in het weekend te tennissen i.v.m. sportende kinderen leek ons dit een zeer interessante optie waarvoor we ons dan ook hebben opgegeven. De vraag was wel even waar we terecht zouden komen en dat baarde ons ook wel een beetje zorgen. We moesten naar Vaassen, Elburg en Zwolle en 3 keer thuis spelen. Dat viel ons eigenlijk wel mee, was prima te doen. Omdat we compact zouden gaan spelen; bij de stand van 40-40 het beslissende punt spelen en i.p.v. een 3e set een supertiebreak, wisten we ook dat het geen nachtwerk zou worden mits we 2 banen tot onze beschikking zouden hebben. De 1e wedstrijd was uit naar Vaassen en daar konden we mooi even de kat uit de boom kijken.

Allemaal even wennen

We moesten even wennen aan de spelvorm en dat gold ook voor de tegenstanders. Die moesten ook wennen aan ons, elke week bleek weer dat men het maar lastig vond dat Natasja en Sylvia op elkaar leken (zelfde naam) en Jan en Jan ook (zelfde kapsel). Maar na een aarzelend begin en het met interesse volgen van interne Vaassense onenigheid over enthousiaste leden die nogal lang een baan bezet hielden konden we van het kunstgras met een 1-3 overwinning op zak.

Daarmee waren we er nog niet, want tot onze verbazing kwamen er kilo’s met lekkernijen op tafel die onder het genot van een drankje en de nodige gezelligheid verorberd werden. We waren iets later thuis dan we gedacht hadden en dat deed vooral de volgende ochtend een beetje pijn!

In the winning mood

De 2e wedstrijd was thuis tegen Zwolle en we hebben onze tegenstanders gepast ontvangen met natuurlijk ook een drankje en een hapje en daarnaast getrakteerd op een 4-0 nederlaag. Daarna volgde een uitwedstrijd in Elburg die eveneens met 0-4 door ons gewonnen werd. Thuis tegen Vaassen werd het wederom 4-0, waarna we uiteraard een beetje gas terug namen om de competitie nog en beetje leuk te houden.

In Zwolle wonnen we met 1-3 en tijdens de feestelijke laatste thuiswedstrijd (rijen publiek, dat zette de spanning er toch een beetje op) tegen Elburg hielden we het op 2-2.

Ongeslagen (wereld-)kampioen dus, maar vooral 6 woensdagavonden leuk, competitief en sportief getennist. De zomeravondcompetitie is ons heel goed bevallen en volgend jaar zijn we er zeker weer bij.

Tijdens de clubkampioenschappen werden we door TC Suthwalda nog maar eens prachtig in de bloemen gezet, waarvoor veel dank!

Groetjes Natasja, Jan, Sylvia en Jan