Interview met Jarno Jans

Jarno Jans, 19 jaren jong en woonachtig in Roden met zijn ouders en broer (wanneer hij thuis is vanuit Amerika). Naast het vele tennissen vindt hij afspreken met vrienden en af en toe een spelletje op de computer erg leuk.
Jarno behaalde in juni 2019 het 3e jaar van Sport & Bewegen aan het Alfa College in Groningen. Hij traint 2x per week in Groningen en naast het trainen speelt hij competitie (bij TC Suthwalda in de Eredivisie) en de nodige toernooien.

En dan…dan komt er een moment dat je keuzes moet maken en hij heeft het plan dit jaar z’n broer Sander achterna te gaan na. Deze deed een 2-jarige studie aan een Tennis-College /Campus in Amerika en had dit voorjaar zijn eerste jaar erop zitten.  Dus samen met zijn broer die hetzelfde niveau speelt naar Amerika… alles al gepland & geboekt.
En dan… tijdens het tennis bij het herenteam van TC Suthwalda voert hij de nodige gesprekken met Floris en de overige teamleden van Heren-1 en komt tot andere inzichten. In Nederland kan hij misschien wel beter worden dan in Amerika. Floris wil hem daar wel bij helpen. Uiteraard kan hij in Amerika ook veel leren en het was dan ook geen makkelijke keus, maar Jarno annuleert Amerika!

En ineens zien zijn weken er anders uit! Hij gaat fulltime tennissen…! Maandag, dinsdag en woensdag bij TC Suthwalda. Hier traint hij, maar helpt ook Floris met de lessen. De donderdag & vrijdag traint hij samen met Niels Visker bij Cream Crackers in Groningen.
De zaterdagen staan dan weer in het teken van trainen met het competitieteam van TC Suthwalda en op  zondag zijn er weer toernooien of competitie! En dan is de week alweer om.

En waarom dan Floris helpen met trainen vroeg ik mij af? Jarno is nog bezig met zijn tennisleraarlicentie. Afgelopen maart heeft hij zijn theorie al gehaald en nu wacht alleen de praktijk nog. Deze hoopt hij in februari 2020 te behalen. Echter, daarvoor moet hij nog een aantal opdrachten doen en zodoende helpt hij Floris.

Hoe ziet zijn toekomst eruit!? Nou ja toekomst.. waar sta je over 4 a 5 jaar!?
Dit heb ik hem uiteraard gevraagd.  Via Floris is hij in contact gekomen met een tennisschool in België, in Genk. Hier gaat hij 1 of 2 dagen per week maximaal trainen. Bij deze tennisschool speelt o.a. Sander Gillé (dit is een Belgische tennisser, die voornamelijk uitkomt in het dubbelspel).

En wat is dan zijn doel? Het meest uit zijn tennis halen en ervan kunnen leven. Minimaal de top 10 van Nederland. En.. meer Future-toernooien spelen in binnen- en buitenland.