Heren I op koers

Gisteren speelde het 1e Herenteam onder aanvoering van Floris Kilian thuis tegen Rapiditas uit Nijmegen. Lees hieronder het verslag dat Tom Lodewijk schreef.

Op een druilerige zondagochtend verzamelde de mannen van het 1e Herenteam zich rond 10.30 uur op het tennispark van TC Suthwalda. Er werd even ingespeeld, maar de motregen zorgde ervoor dat Heren I al snel weer de kantine opzocht. Tegenstander Rapiditas (Nijmegen) was mooi op tijd en omdat er vier banen vrij waren, werd er gestart met vier enkelpartijen. We wilden namelijk vermijden dat we op Hemelvaartsdag de wedstrijden moesten inhalen. Dat zou lastig worden, omdat er competitieverplichtingen in Duitsland waren op die dag.

Na de eerste drie competitie-uitslagen van respectievelijk 3-3, 6-0 en 6-0 moesten we vandaag eigenlijk ook met 6-0 winnen. Door de 3-3 is het niet meer mogelijk om alleen via overwinningen kampioen te worden, en is elk puntje belangrijk op de weg naar het kampioenschap.
Floris Kilian begon geweldig aan zijn single en maakte de eerste acht games geen enkele fout. Nam toen wat gas terug en gaf zodoende de tegenstander de kans enkele games te maken. Uitslag: 6-0 6-4.
Erik Dallinga speelde een gedegen partij tegen een jonge “lefty” en kwam eigenlijk nooit in de problemen, 6-3 6-3.
Mattheo (Mattie) Knoop speelt al enkele weken erg goed en gaf de tegenstander geen enkele kans. Voor een jongen van 17 jaar speelt Mattie al erg volwassen, de uitslag was dan ook 6-0 6-2.
De 4e single speelde Corné Folders. Helaas speelde Corné niet zijn beste spel, maar bleef wel knokken en kreeg zelfs nog setpunten in de 2e set. Zijn tegenstander speelde echter aan het eind van de 2e set net iets beter, en liep vooral in de tie-break al snel uit naar 6-0, en won die tie-break uiteindelijk met 7-4 en dus ook de wedstrijd; 4-6 6-7. Tussenstand dus 3-1 voor TC Suthwalda.

De dubbels waren zeer snel klaar, zowel de dubbel van Floris en Mattheo (6-1 6-1) als die van Erik en Tom Lodewijk (6-0 6-2) werd met groot verschil gewonnen. Eindstand; een overwinning van 5-1 voor TC Suthwalda.
De komende wedstrijd tegen TC Vormer wordt een zeer belangrijke, hier mogen eigenlijk geen punten verspeeld worden. Heren I heeft alles nog in eigen hand.
Onze eerstvolgende thuiswedstrijd is op 10 mei, u bent van harte welkom om dit team en de andere teams te komen aanmoedigen.

De komende week speelt één team thuis:
Donderdag 30 april vanaf 9.30 uur: Dames 2, team van Harriët Snippe

De eerstvolgende keer is dan pas weer op zaterdag 9 mei. Lees op deze pagina wie wanneer speelt.