Hele goede afloop najaarscompetitie

Twee teams hebben TC Suthwalda in de najaarscompetitie vertegenwoordigd. Een gemengd dubbelteam dat op vrijdagavond in de 3e klasse speelde. En een jongensteam 11 t/m 14 jaar dat op zondag in de 2e klasse meedeed.  De resultaten zijn geweldig! Het gemengd dubbelteam bestaande uit Dick Koster, Colet Koster, Henk Kikkert, Christa Kikkert en invallers Berend en Lammie Ubels werd kampioen. Het jongensteam deed het ook hartstikke goed en werd tweede!

De jongens, Julian Offerein,  Warner Folders, Justin Vincourt, Remon Bekendam en Wouter van der Voordt, speelden een leuke, spannende en leerzame competitie. De enelaatste wedstrijd tegen Appelscha werd verloren met 2-4, waardoor het kampioenschap er niet meer in zat. De laatste competitiedag tegen TULP uit Gieten afgelopen zondag won het team overtuigend met 5-1. Eindresultaat: de tweede plaats. Van harte gefeliciteerd, jongens!

Het mixteam was enigszins verrast over hun kampioenschap. De redactie sprak met Christa:
Jullie behaalden de eerste plaats. Van harte! Verwacht?
Nee, we zijn er blanco ingegaan. We hadden wel gehoord dat we wat lager ingedeeld waren dan in de voorjaarscompetitie, maar dit hadden we echt niet verwacht.
We speelden tegen leuke, gezellige teams, een uit Aduard en twee uit Heerenveen. Tegen elk team speelden we een uit- en een thuiswedstrijd, allemaal dubbels. Tegen een van de twee teams uit Heerenveen speelden we twee keer 2-2, dat waren pittige wedstrijden.
We hadden geluk met het weer, geen avond verregend, we konden zelfs heerlijk buiten zitten. En dat we, na de voorjaarscompetitie, nu weer kampioen werden was helemaal mooi.

Hoe vonden jullie de nieuwe opzet van de najaarscompetitie?
We speelden bewust op vrijdagavond, we wilden niet zes keer in het weekend bezet zijn. We moesten wel op tijd, om 19.00 uur, beginnen. Eén  avond kwamen we pas om half 1 van de baan, half 3 waren we thuis. Zes avonden waren prima te doen. We moesten iets verder weg vanwege het aantal inschrijvingen, maar het was de moeite waard. En leuk om nog tijdje competitie te kunnen spelen.

Volgend jaar weer?
Daar hebben we het al wel over gehad. Waarschijnlijk wel, het is goed bevallen.

Voor alle uitslagen kijk op uitslagen en standen.