Floris praat ons bij

Hoi tennissers!

De eerste week in de hal zit er alweer op. Maar nog even terugkijkend op de zomer was het weer enorm geslaagd. We hebben een mooie competitie achter de rug. Met een flink aantal teams dat kampioen is geworden. TC Suthwalda was op alle open toernooien in de regio ruimschoots aanwezig en er waren veel leuke activiteiten op de club. Als ik er dan één expliciet uitpak, is dat het 24-uurstoernooi. Iets nieuws binnen de vereniging en wat een groot succes!!
Harry, Henk, Jan en Robbert, nogmaals dank hiervoor. Deze mannen sloegen als organisatiecomité gewoon even een nacht over. Volgend jaar komt het 24-uurstoernooi zeker terug. We hebben al een idee wat het nieuwe doel kan worden, maar ideeën zijn altijd welkom! Zoals jullie wellicht weten is het ballenkanon inmiddels op de club aanwezig. Tot nu bevalt het kanon fantastisch. Van de allerkleinste kids tot de spelers van de A-selectie, iedereen is erg enthousiast. Op korte termijn laten we weten hoe jullie als lid van de vereniging met het ballenkanon aan de slag kunnen gaan.

Nieuw eerste zondagcompetitie herenteam
In de wandelgangen is het inmiddels wel bekend, ik ga komend jaar weer voor Suthwalda competitie spelen. Dit zal op zondag zijn in een nieuw herenteam. Na 10 jaar bij MLTC te hebben gespeeld kijk ik er erg naar uit om dit in Zuidwolde te gaan doen. De komende jaren hopen we met dit team door te groeien richting eredivisie. Alle tennissers komen uit de omgeving en hebben een fantastisch niveau. Ook Corné Folders gaat in het team spelen. Er worden ook een aantal leuke dingen georganiseerd op de zondag, maar hierover later meer.

Trainen in de hal en op de Malediven
De hal is wat betreft de trainingen weer erg goed bezet. Ik heb iets meer uren dan afgelopen winter, waardoor ik nu ook op zaterdagochtend training geef. Let daar dus even op wanneer je met een zwerfkaart wil gaan tennissen. Het actuele schema vind je op het prikbord in de hal en op onze site.
Aangezien ik een enorme familieman ben, heb ik de kans aangegrepen om op uitnodiging van een vriend en collega-trainer in december (Kerst en jaarwisseling ) en januari een aantal weken naar de Malediven te gaan om daar tennistraining te geven op een exclusief resort. Door de soepele medewerking van de vereniging kan ik deze kans benutten. Mijn grote dank hiervoor! De trainingen worden dan overgenomen door Wilco, de trainer die op woensdag al bij ons op de club werkt, en een andere collega van STAD. Ik houd iedereen uiteraard op de hoogte van deze unieke ervaring.
Er heeft een vorige keer een stukje in de nieuwsbrief gestaan over wanneer een bespanning vervangen moet worden. Ik heb sinds kort een zeer goede bespanning in de clubkleur blauw, jawel! Voor informatie over je bespanning kun je altijd contact met mij opnemen.
Ik wens iedereen weer een mooie tenniswinter toe en tot op de tennisbaan!

Groeten, Floris