Even voorstellen: de 80-ers

EVEN VOORSTELLEN: DE TACHTIGERS (geboren in 1939)

Theo Schoenmaker: geboren in Zuidscharwoude (NH) en werd in zijn werkzame leven leraar Engels en Duits. Na jaren volleyballen werd dit in de tachtiger jaren ingeruild voor tennis (met Piet Boverhof bij Riekje van Kerkhoven). Was jaren een topper in het Heren35+team met Ben, Ad, Ger, Frank en Theo en is nu nog actief in de maandagcompetitie.

Jan Eshuis: kwam via Rijssen naar onze regio en werd accountant in de zeventiger jaren. Speelde jaren waterpolo. Ging daarna tennissen maar werd ook actief het bestuur van onze club. Jan was betrokken bij ons professionele Satelite-toernooi en bij de ontwikkeling en bestuur van de tennishal. Hij was onze bestuursvoorzitter van 1990-1995. Na jaren zaterdagcompetitie is hij nu nog 3 keer per week aan het tennissen.

Chris ten Brinke: woonde rond de 2e wereldoorlog in (Zwolle-)Kerspel. Was bouwkundige op diverse plekken in Nederland en belandde zo in Hoogeveen. Zijn sport was voetbal en ging al tennissen vanaf circa zijn 30ste. Chris kwam uiteindelijk terecht in Fort. Chris is de gewaardeerde verzorger van een actief tennisteam, waarvan deze vier heren dus afkomstig zijn uit 1939.

Gertjan Visser: geboren in Haren en opgegroeid in Hoogeveen. Ging daar al tennissen vanaf zijn 12e op de toen 2 gravelbanen in het Spaarbankbos. Ging vervolgens studeren in Groningen en werd daar scheikundig doctor en werkte vervolgens bij de TU Eindhoven. Daar was hij van 1962 betrokken bij de vroege computers (Zebra). Gertjan speelde naast tennis tot zijn 49e ook volleybal. Met de VUT zijn plek gevonden in Zuidwolde (aardiger dan Hoogeveen) en werd actief in bestuur en toernooicommissie.

Van links naar rechts: Chris, Theo, Jan en Gertjan