Eerste herenteam naar eerste klasse

Het eerste herenteam op zondag is gepromoveerd naar de eerste klasse. Dit team, onder aanvoering van Floris Kilian, speelde dit jaar voor het eerst in de tweede klasse en wist, als enige van de maar liefst 19 deelnemende teams, kampioen te worden. Twee 35+-teams kwamen in de buurt. Het derde mixteam op zaterdag van Dick de Vries werd tweede, evenals het eerste mixteam op zondag van Dick Koster. Voor het laatstgenoemde team was het een bittere pil, aangezien zij op een gedeelde eerste plaats stonden. Onderlinge uitslag zorgde ervoor dat zij naast het kampioenschap visten.

Op zondag 31 mei werd het eerste herenteam overtuigend kampioen in de tweede klasse. Het team, dat bestaat uit trainer en 1-speler Floris Kilian, Tom Lodewijk, Erik Dallinga (2), trainer Corné Folders en de 16-jarige Mattheo Knoop (2-speler), haalde 30 punten uit 36. Een heel goede prestatie, aangezien zij voor het eerst met elkaar speelden in deze klasse.
Een tweetal teams werd tweede, beide mixteams met 35-plussers. Drie teams behaalden een derde plek. Eén daarvan is het eerste jeugdteam van Maaike Haag, dat meedeed in de derde klasse op zondag voor jeugd van 11 tot en met 14 jaar. Een ander team bestaat uit heren 35+, dat in de eerste klasse speelde op zondag. Dat team, onder aanvoering van Huug van Wingerden, haalde 28 punten. Het derde damesteam op donderdag van Rina van den Berg wist ook een derde plek te halen.
Helaas staat een aantal teams ook degradatie te wachten. Voor een paar van hen hangt dit nog af van het aantal teams dat promoveert naar die klasse. Maar voor sommigen is het onvermijdelijk, zoals voor het eerste herenteam van Jos Huibers en het eerste heren 35+-team van Jan Heuvelman, beiden spelend op de zaterdag.
Het derde mixteam in de vijfde klasse op zondag wist met een monsterzege degradatie te ontlopen. Dit team, onder aanvoering van Yolanda de Nennie, eindigde door een 8-0 overwinning op de vijfde plaats.