Terugblik buitenseizoen 2019

EEN TERUGBLIK OP HET TENNIS-BUITENSEIZOEN 2019

VOORJAARSCOMPETITIE 2019:
Eredivisie:
TC Suthwalda debuteerde dit jaar op hoogste niveau van de tenniscompetitie: de eredivisie.
Het herenteam bestaande uit Floris Kilian, Boy Westerhof, Tim van Terheijden, Mattheo Knoop, Erik Dallinga en Jarno Jans verloor geen enkele competitie ontmoeting . 4 keer werd gelijkgespeeld (3-3) en 3 maal gewonnen (4-2, 4-2 en 5-1). Boy wist 11 van de in totaal 14 gespeelde partijen te winnen en Tim won er 10. Een bijzondere prestatie. Hier kun je nog eens rustig alle resultaten lezen.
Door dit goede teamresultaat zal ook volgend jaar in de eredivisie gespeeld worden.
Bovendien beloonde het team hiermee zichzelf met deelname aan de landelijke KNLTB PlayOffs op 15 en 16 juni in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zaterdag 15 juni werd daar in de halve finale met 4-2 gewonnen van Spijkenisse waarna op zondag met een aantal spannende partijen met 1-5 verloren werd van de duidelijke favoriet Lewabo uit Beneden Leeuwen.
Het team Suthwalda Sportverlichting.com werd daarmee 2e van Nederland!
Geniet na in beeld van de diverse ontmoetingen en het heel bijzondere finaleweekend middels de diverse fotoalbums in deze link. Gefeliciteerd Floris, Erik, Jarno, Mattheo, Tim en Boy!

Hoe deden de overige competitieteams het?
Hier een link naar de stand in de eigen poule van alle competitieteams.
Bij de volwassenen waren er verder geen kampioenteams. Wel was er een eervolle 2e plaats voor de volgende 3 teams spelend op zondag: Heren-17plus 3e klasse (team Erik Speek). Net geen kampioen werd het 35+ Heren-1 team 2e klasse (team Jan Willem van Lochem e.a.) en het Heren-2 team in de 3e klasse (team Corné Folders).
Heel bijzonder: een heus kampioenschap was er wel  voor alle 5 jongens en meisjes jeugdteams!*  Wat een knappe prestatie.
Bekijk hier het voorjaarscompetitie-fotoalbum. *

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2019:
In het lange wekend van 27 tot en 30 juni werden volgens traditie de onderlinge krachten gemeten tussen de clubspelers. Ondanks veel actieve Suthwalda tennissers in competitie en toernooien heeft niet iedereen dit gezellige toernooi aangedurfd. Derhalve werd een kleiner toernooi gehouden in de speelsterktecategorie 6 en 7. Dit seizoen bleek in de heren-enkel Jan Hoorn de clubkampioen van TC Suthwalda.  Bekijk hier de eindstanden.

SUTHWALDA OPEN 2019:
Het was weer heel warme zomer met ook af en toe buien. Ook tijdens onze toernooiweek. Opnieuw een vol toernooi met gezelligheid in clubhuis en kantine. Hier de link naar een fotoverslag van de finaledag.  Corné Folders werd kampioen in de HE3, maar de meeste deelnemers van onze club en andere clubs speelden in de categorieën 4- 8. Bekijk hier nog eens rustig alle eindstanden.
Naast tennis was er ook veel te genieten van bakkie koffie, drankje, maaltijden, fruit, spekjes, bitterballen tot springkussen en zo meer.

  •  jeugdkampioenen (groene competitie)