Een goede traditie

TC Suthwalda bestaat volgend jaar 50 jaar! Het komende jaar verschijnt er elke maand een column.

Tradities zijn er om bewaard te worden. Daar zijn het goede oude gewoontes voor toch? Oude gewoontes, daar hebben we er in december genoeg van. Pakjesavond met Sinterklaas – en ja, nog steeds met  zijn Zwarte Pieten -, de tijd van pepernoten en speculaas, een Kerstboom, vuurwerk en echte knieperties. Soms heb ik genoeg van deze tradities. Daar gaan we weer…, denk ik dan al in november, kan ik hier nog onderuit komen? Maar nee, tradities komen altijd terug, of je het wilt of niet. En achteraf – ik geef het gelijk toe – is het toch weer mooi dat ze er waren.

Bij ons cluppie hebben we ze ook, tradities. Wie kent er niet het jaarlijkse Kersttoernooi tussen  Kerst en Oud & Nieuw? Al zeker meer dan 20 jaar is het er. Een 3-daags toernooi voor 30-plussers die in mixpartijen strijden om de titel. Tussendoor is het vooral gezellig. Met wat lekkers op tafel en vele kijkers die even langs komen. In de jaren negentig waren er tussen de wedstrijden door ook opdrachten of spelletjes te doen, in het thema dat de organisatie voor dat jaar gekozen had. En er werden filmpjes gemaakt, waar tijdens het afsluitende etentje op de laatste toernooidag vooral erg om gelachen werd. Maar ja, die tradities zijn er nu niet meer.

Ook dit jaar ga ik me weer aan deze Kersttraditie wijden. Mede op vriendelijk aandringen van mijn lieve partner, heb ik me opgegeven. Als ik eenmaal op de baan sta en daarna met een kopje koffie gezellig in de kantine zit, weet ik weer waarom deze traditie toch zo leuk is. Lekker bezig zijn, gezellig nazitten en natuurlijk genieten van de sterke verhalen tijdens het afsluitende buffet. Het Suthwalda Kersttoernooi is er een om te bewaren.

#jubileumtcsuthwalda
Karin Boer

Hoe het er in 1996 tijdens het Kersttoernooi aan toeging? Bekijk het maar in dit filmpje van Theo Sleyster en Robert Meyer.