De 5 (of stiekem zijn het er 6) vragen aan….

Wie ben je? Wie hebben we voor ons?

Hi all, ik ben Wicher, 26 jaar oud en al geruime tijd lid van onze mooie club!

Als het aan mij ligt ben ik iedere dag op de tennisclub te vinden, maar omdat mij ontbreekt aan talent en inzicht heb ik besloten dat niet te doen. Vandaar dat ik nu stage loop bij de KNLTB, dan kan ik in ieder geval toch nog iedere dag met tennis bezig zijn!

Hoe zien we jou op club?

De laatste tijd zie je me niet op de club, dat komt omdat ik momenteel erg druk ben met mijn studie. Mocht je me zien, dan ben ik waarschijnlijk veel aan het ouwehoeren. Ik hoorde afgelopen zomer de koosnaam “de man van glas” voorbij komen. Ook daar zit wel wat in hoor… Helaas ben ik de afgelopen jaren niet in staat geweest om zo vaak te tennissen als dat ik zelf graag zou willen. Echter, als ik op de club ben, word ik enorm blij van alle tennissers om me heen en geniet ik van het spelletje. En geloof mij…dat kan net zo goed naast de baan als op de baan!

Wil je iets over je tennisspel vertellen?

Hmm mijn tennisspel… Voor zover je daar van kan spreken, kenmerkt mijn tennisspel zich als roekeloos, aanvallend en voorzien van een enorm hoog aantal onnodige fouten. Vooral mijn service is een sterk aanwezig foutenkanon. Wel ben ik erg blij dat ik de laatste tijd kan lachen om deze fouten… Je moet dat tennis op mijn niveau natuurlijk ook niet te serieus nemen.

Wie is je voorbeeld in de tennis? (& waarom?)

Phoee dat kan er maar 1 zijn natuurlijk! Roger Federer is naar mijn bescheiden mening de beste tennisser ooit! Geloof dat ze dat een GOAT noemen toch? Zijn techniek en sportiviteit zijn echt niet te evenaren. Daarnaast kan ik ook echt enorm genieten van alle tennissers die zich niet inhouden, denk hierbij aan Andy Murray, Nick Kyrgios of tennissers terug in de tijd zoals Leyton Hewit en Marit Safin. Een beetje passie op de baan mag hoor!

En dan tot slot…. Met wie zou jij wel eens een beschuitje willen eten? (& uiteraard waarom?)

Hmm.. lastige vraag. Moet deze dan ook tennis gerelateerd zijn? In dat geval wil ik het liefst met mijn (tennis) vrienden een beschuitje eten.. Hopelijk doen we dat overigens volgend jaar weer, wanneer we weer met z’n allen op wintersport gaan! Dit jaar is de groep (wegens omstandigheden) wat kleiner, maar ik ga er vanuit dat we volgend jaar met de complete groep weer gewoon s’ochtends aan de apfhel….. beschuit kunnen zitten.

Mag ik jou ook iets vragen!?

Zoals ik net al zei, loop ik momenteel stage bij de KNLTB zodat ik als nog iedere dag met tennis bezig kan zijn. Onderdeel van mijn stage is het uitzetten en uitvoeren van een onderzoek naar de huidige competitie. Nu ben ik op zoek naar enkele 50+ (m/v) die GEEN competitie spelen. Ik ben heel benieuwd naar hun ervaringen met de competitie en hoe zij tennis beleven. Dus, ben jij 50+ (of wordt je dit kalenderjaar 50), mag ik dan een uurtje van je tijd pakken om je te interviewen? Je zou mij… en heel tennis-liefhebbend-Nederland enorm helpen! 😉 Wil je je aanmelden? Dan kan dat via mijn facebook, of via w.lindenburg@knltb.nl