Je kunt bij ons het hele jaar competitie spelen. In het voor- en najaar is dat de KNLTB-competitie in het district Drenthe/Groningen, maar ook landelijk (op zondag).
Kijk op de site van de KNLTB voor het competitieaanbod.
In de winter organiseert onze club zelf een competitie. Daar kunnen ook niet-leden aan mee doen.

Welke competitievormen zijn er in het voor- en najaar?

De KNLTB heeft een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als jeugd op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitievorm die past bij je past! Bekijk hier het competitieaanbod!

Op zaterdag kunnen deze teams zich opgeven: heren, heren 35 jaar en ouder, dames, senioren mix, senioren mix 35+ en senioren mix 35+ dubbels.

Op zondag: senioren mix, senioren mix 35+, heren en heren 35+. Voor de jeugd is dat mix, jongens en meisjes  in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar (categorie geel), jongens en meisjes  van 8 tot en met 11 jaar (categorie oranje) en jongens en meisjes van 6 tot en met 9 jaar (categorie rood).

Op maandag spelen alleen de heren 55+.

Op dinsdag en donderdag spelen alleen dames en op vrijdagavond is er een mixteam-competitie.

Zomeravondcompetitie op woensdagavond: sinds vorig jaar een nieuwe competitie. Voor meer info klik hier!

Competitie voor de (jonge) jeugd
Voor de jeugd tot en met 11 jaar is er ook een competitievorm:  competitie Rood, Oranje en Groen.
Bij elke kleur (afhankelijk van leeftijd /niveau) hoort een grotere baangrootte en eigen balkleur. Zo speelt Groen op een hele baan. Voor 2019 zijn er wijzigingen m.b.t. de jeugdtennis. Om nóg meer kinderen wedstrijden te laten spelen is het wedstrijdaanbod voor de jeugd verbetert en simpeler gemaakt. Ook sluit het beter aan op de wensen van de jeugd en hun ouders. Tot slot maken we het allemaal een stuk overzichtelijker. Competitieaanbod tenniskids klik hier!

Aanmelden
Lees in het schema bij wie jij je daarvoor aan kunt melden. De kosten staan er ook bij.
Hieronder staat op welke dagen je aan welke competitievorm mee kunt doen.

NB Start competitie uitgesteld i.v.m. coronaprobleem.

NB: Beperkt aantal recreatiebanen tijdens competitie:
Tijdens de Zondag-Voorjaarscompetitie (incl. Eredivisie) zijn overdag geen recreatiebaan beschikbaar!

Tijdens de Zaterdag-voorjaarscompetitie zijn er juist wel enkele recreatiebanen beschikbaar voor niet-competitiespelers (afhangen met pasjes).

 

Competitie 2021    LET OP: nieuwe data volgen: competitie start eind zomer 2021. 

Meedoen met je team? Opgave z.s.m. bij Jaap Bruins Slot

Competitie in de winter
Op zaterdag spelen de heren en dames competitie in onze hal. Dit zijn alleen maar dubbels. Op donderdag is er ook een competitie van de dames. Ook dit zijn dubbels.

Je speelt om de week een wedstrijd van maximaal 1,5 uur. Er wordt gespeeld in poules van 6 koppels in twee speelperiodes. De eerste periode is van oktober tot en met december, de tweede van januari tot en met maart. Je kunt na de eerste periode promoveren of degraderen.

Jeugd
Jeugdleden spelen in de winter geen competitie. Wel kun je aan een aantal toernooien in de regio meedoen. De trainer kan je vertellen wanneer deze toernooien precies zijn en hoe je je op kunt geven.