Je kunt bij ons het hele jaar competitie spelen. In het voor- en najaar is dat de KNLTB-competitie in het district Drenthe/Groningen, maar ook landelijk (op zondag).
In de winter organiseert onze club zelf een competitie. Daar kunnen ook niet-leden aan mee doen.

Welke competitievormen zijn er in het voor- en najaar?

Op zaterdag kunnen deze teams zich opgeven: heren, heren 35 jaar en ouder, dames, senioren mix, senioren mix 35+ en senioren mix 35+ dubbels.

Op zondag: senioren mix, senioren mix 35+, heren en heren 35+. Voor de jeugd is dat mix, jongens en meisjes  in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar (categorie geel), jongens en meisjes  van 8 tot en met 11 jaar (categorie oranje) en jongens en meisjes van 6 tot en met 9 jaar (categorie rood).

Op maandag spelen alleen de heren 55+.

Op dinsdag en donderdag spelen alleen dames.

Op woensdag speelt de jeugd (categorie groen, leeftijd van 10 tot en met 12 jaar), meisjes en jongens.

Zomeravondcompetitie op woensdagavond: sinds vorig jaar een nieuwe competitie. Voor meer info klik hier!

Competitie voor de jonge jeugd
Voor de jeugd tot en met 11 jaar is er ook een competitievorm:  competitie Rood, Oranje en Groen (eerder Worldtour).
Bij elke kleur (afhankelijk van leeftijd /niveau) hoort een grotere baangrootte en eigen balkleur. Zo speelt Groen op een hele baan.
Voor meer informatie zie hieronder en de site van tenniskids.
Informatie Rode Competitie
Informatie Oranje Competitie
Informatie Groene Competitie

Aanmelden
Lees in het schema bij wie jij je daarvoor aan kunt melden. De kosten staan er ook bij.
Hieronder staat op welke dagen je aan welke competitievorm mee kunt doen.

Najaarscompetitie
Vanaf 2014 is de najaarscompetitie een landelijke competitie van 7 speeldagen. De indeling van de ploegen gebeurt wel zoveel mogelijk op regio- en districtsniveau. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën voor senioren en junioren.
Voor 2015 zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd: de 35+ competitiesoort is vervallen en samengevoegd met de 17+. In de avondcompetitie wordt alleen nog een supertiebreak gespeeld tot en met 10 punten.  Voor de junioren wordt de competitiesoort gemengd 11 t/m 17 jaar op zaterdag en de overige jeugdcompetitiesoorten op zondag aangeboden.  Er kan gekozen worden uit twee soorten heren- en damescompetitie op zaterdag: 4 enkels en 2 dubbels of 3 enkels en 3 dubbels.

Meedoen met je team? Opgave z.s.m. bij Jaap Bruins Slot

Competitie in de winter
Op zaterdag spelen de dames (ochtend) en de heren (middag) competitie in onze hal. Dit zijn alleen maar dubbels. Op donderdag is er ook een competitie van de dames. Ook dit zijn dubbels.

Je speelt om de week een wedstrijd van maximaal 1,5 uur. Er wordt gespeeld in poules van 6 koppels in twee speelperiodes. De eerste periode is van oktober tot en met december, de tweede van januari tot en met maart. Je kunt na de eerste periode promoveren of degraderen.

Jeugd
Jeugdleden spelen in de winter geen competitie. Wel kun je aan een aantal toernooien in Meppel en Steenwijk meedoen. De trainer kan je vertellen wanneer deze toernooien precies zijn en hoe je je op kunt geven.