Competitie-2018 met bijzondere kampioenen!

Een verslag van de Tennis-Competitie 2018:

Regiocompetities:

In de zaterdag competitie werd een kampioenstitel behaald door Heren-35+ 1. Met uiteindelijk 30 gewonnen partijen werd op de laatste speeldag de titel veilig gesteld in Vries. Een knappe teamprestatie inde 4e klasse van Harry Reins, Heiko Pruntel, Jan Heuvelman, Berto Pekel, Peter van de Voordt, Marcel Hamberg met invallers Jan Bult en Danny de Jonge.
Het Gemengd-35+team dat dit jaar mocht uitkomen in de Hoofdklasse degradeert dit jaar.
De overige teams van maandag, donderdag en zaterdag eindigden in de middenmoot.
De woensdagavondcompetitie loopt nog door in juni…

Zondagcompetitie:
Heren-1 uitkomend in de landelijke hoofdklasse is op de laatste speeldag 3 juni in Amsterdam kampioen geworden door 5-1 winst op Tiebreakers. Ondanks die duidelijke cijfers was er toch een heuse finalespanning. Zo moest Roy Schoonveld na een goede eerste set de winst uiteindelijk bevechten in een driesetter. Erik Dallinga en Mattheo Knoop wonnen overtuigend hun heren-enkel. Floris Kilian wordt na een rugblessure geleidelijk weer sterker, maar moest toch in een taaie driesetter het hoofd buigen. Daarmee was de tussen stand 3-1 in het voordeel van Suthwalda, maar om zeker te zijn van een kampioenschap moesten daarom nog de resterende twee dubbelpartijen gewonnen worden. Nadat Erik en Roy na een 1-1 setstand winst afdwongen in een goede supertiebreak werd het zelfde kunstje verlangd van Mattheo en Floris. Zo bleef het spannend tot het eind. Met opnieuw een winst in de beslissende supertiebreak (10-6) werd het kampioenschap zeker gesteld.
Van de 7 spelronden werd eenmalig gelijk gespeeld en werden de overige 6 ontmoetingen gewonnen (30 winstpartijen uit 42). Velen hebben als toeschouwer daarmee ook dit seizoen kunnen genieten van toptennis op ons park. Volgend seizoen kan ons TC Suthwalda Heren-1 echter de borst nat maken want dan wordt gespeeld op het allerhoogste niveau: de Eredivisie!!! Uniek voor Zuidwolde en eigenlijk voor heel noord-oost-Nederland.
Gemengd-35+ team1 uitkomend in een andere hoofdklasse werd eveneens kampioen. Reeds in de voorlaatste wedstrijd werd dit uit met een 4-1 winst in Nienoord behaald. Marjan de Groot-Loovers, Moniek Strockmeijer, Janita Dragt-Jansen waren de dames die de punten binnen haalden, terwijl de heren Hans Vennik en Victor Brons dat deden met latere invallers Sander Kreuze en Gert Jansen. Na de Hoofdklasse wordt de volgende uitdaging de Topklasse!!!
Alle overige gemengde teams eindigden in de middenmoot.
Het jonge Gemengd-1 uitkomend in de sterke 3e klasse wist met een afrondende 8-0 winst een eerder dreigende degradatie te ontlopen. Een knappe prestatie van Gabriëla Betzema, Laura Akkerman, Daan en Bram Hinders. Veerle Tibben mocht eenmalig bij Gemengd-1 invallen om haar enkelpartij te winnen en deed dat vervolgens vaker in haar eigen Gemengd-2 team. Zij speelden in de 5e klasse en in dezelfde poule als het 3e Gemengde team. Hoewel het 2e team de onderlinge thuisontmoeting won wist het 3e team net iets hoger in de middenmoot te eindigen.
Het Heren-2 team degradeert van de 2e naar de 3e klasse. De drie Heren35+ teams eindigden allen in de middenmoot.

Ga hier naar competitieslot-fotoalbum
(meer competitie-links op onze foto-pagina)