Avonturen van een trainer op de Malediven

Onze trainer, Floris Kilian, vertrok op donderdag 18 december voor vijf weken naar de Malediven. Hij tennist daar met gasten op een resort. Hieronder zijn reis- en verblijfsverslag.

Hoi allemaal!

Het is alweer zondag 19 december. Aangezien het vrij slecht weer was afgelopen donderdag, ben ik op tijd weggegaan van huis. Net op de snelweg hoorde ik dat er 25 kilometer file stond. Een lekker begin!
Uiteindelijk op het vliegveld aangekomen, kreeg ik al snel te horen dat we vertraging hadden. In eerste instantie 30 minuten. Vervolgens werd dit bijna 1,5 uur. Op zich niet erg, maar wel wanneer je maar 2 uur hebt voor de vlucht vanuit Dubai naar Male.
Ik had 5 minuten over om op adem te komen voor ik het vliegtuig in mocht naar Male. Bezweet aangekomen bij de gate, zie ik daar Chantal Janzen zitten. Ik was op slag alles vergeten, haha. Ik heb nog even met haar gesproken. Ze ging op huwelijksreis naar een ander resort dan waar ik zit. Jammer!

Onbeschrijfelijk

Nu kort hoe het hier is. Tja….Ik kan het bijna niet beschrijven. Het is een zo-ver-van-mijn-bed-verhaal. Ik kwam aan met een bootje;) (ik zal maar niet zeggen hoe groot). Toen we aankwamen, stonden de general manager en de belangrijkste mensen van het resort mij op te wachten. Stond er een mannetje op zo’n gong te meppen om ons te verwelkomen. Daarna gelijk naar het dorp waar het personeel woont (bijna 900 mensen) om de bagage te droppen. Vervolgens een klein rondje gedaan om het eiland te verkennen.

Ik dacht altijd dat de foto’s die ik zag op de computer, bewerkt waren, maar echt waar, werkelijk alles is precies hetzelfde. Wellicht nog mooier.

Aan het werk

Gisterochtend een hele stapel met contracten en papierwerk ingevuld en vervolgens een powerpoint-presentatie gezien over het resort. Ook dit was echt bizar! Dingen zijn gewoon niet te snappen, dan maar er dubbel van genieten. Daarna ben ik in een golfkar met de vrouw van de manager en Rick, een vriend (ook tennisleraar) met wie ik samenwerk, het eiland rond geweest. Het hele eiland bestaat uit een bos van palmbomen met huisjes er middenin.

Gisteren de eerste mensen training gegeven. Onder andere, een mannetje van 10 jaar een uur privéles gegeven. Hij sprak meer talen dan ik. En een Griek van mijn leeftijd die hier alweer voor de 7e keer kwam.

Beroemde gasten

Het is eigenlijk ten strengste verboden om foto’s hier te maken als personeel. Dit heeft te maken met de personen die hier komen op vakantie. Die willen onder geen beding op een foto komen. Op zich wel logisch, maar wel jammer. In een van de volgende stukjes zal ik vertellen wie hier zoal op vakantie zijn of nog aankomen. Jawel, ook met privéjets. Haha.

Deze nuchtere tennistrainer van TC Suthwalda gaat nu weer naar de baan om een toernooi te organiseren voor de gasten. Niet veel anders als wat ik dagelijks doe:)

Allemaal hele fijne feestdagen toegewenst!

Groeten, Floris