Avonturen van een trainer op de Malediven – deel 3

Onze trainer, Floris Kilian, vertrok op donderdag 18 december voor vijf weken naar de Malediven. Hij tennist daar met gasten op een resort. Hieronder zijn reis- en verblijfsverslag.

Hallo allemaal,

Als eerste wil ik jullie allemaal een gelukkig Nieuwjaar wensen. Ja ja. Eigenlijk te laat, maar dit is de eerste mogelijkheid. De dagen vliegen hier echt voorbij alsof het niks is. Wat zal ik deze keer met jullie delen? Dan moet ik even flink graven in mijn geheugen, want ik maak hier te veel leuke, maar ook gekke dingen mee.

De Russen

Met Nieuwjaar heb ik in ieder geval mogen genieten van zoveel vuurwerk dat ik nog niet eerder in deze hoeveelheid heb gezien. Het geld mag rollen.  Een paar dagen terug was het Russische kerst hier. Dit is gewoon eigenlijk hetzelfde wat wij vieren, maar zij doen dit een kleine week later. Ook voor hen werd er even flink wat vuurwerk de lucht in geknald. De afgelopen week zijn echt enorm veel Russen aangekomen om dit hier te gaan vieren. Een mooie bijkomstigheid is dat ze tennis ook wel erg leuk vinden. Ik sta dus dagelijks met dezelfde mensen te tennissen.

Meer vrije tijd

Om even van het eiland af te zijn, ben ik gisteren met Rick in onze vrije ochtend naar Male geweest. Dat is de hoofdstad…Daar was alleen niks te beleven, dus gingen we snel weer met de boot terug. Haha.
De komende week heb ik minder werkuren, omdat alle festiviteiten nu zijn afgelopen. Dit betekent dus meer vrije tijd en meer ondernemen. Zo huur ik morgen (red: 9 januari) een jetski. Ook wil ik misschien nog gaan waterskiën.
Dit weekend ga ik duiken. Helaas heb ik te weinig tijd om mijn licentie te halen, maar er is genoeg te zien in het heldere water hier. Daar hoef je niet heel diep voor te gaan duiken.
Ik kan niet alles doen, ondanks dat we 50% korting krijgen. De prijzen zijn hier echt heel hoog.
Uiteraard zal deze alles-eter volgende week het meest luxueuze restaurant van het resort gaan testen. Dit is – hoe kan het ook anders als Sushi-liefhebber – een Japans restaurant.

Verder lopen hier zeker nog bekende mensen rond. Eén daarvan is een bekende Nederlander met mooie vrouw…Wij gaan wellicht van de week nog even met hem tennissen.

17 januari

Vanaf zaterdag 17 januari ben ik gewoon weer te bereiken, aangezien ik dan weer in het land ben. Dan is aan al dat moois een einde gekomen.

Groeten,
Floris