Avonturen van een trainer op de Malediven – deel 2

Onze trainer, Floris Kilian, vertrok op donderdag 18 december voor vijf weken naar de Malediven. Hij tennist daar met gasten op een resort. Hieronder zijn reis- en verblijfsverslag.

Hallo allemaal,

Hier een korte update van hoe het met mij gaat op de Malediven. Uiteraard hoop ik dat jullie een leuke kerst hebben gehad. Hier kennen ze geen kerst, omdat ze op Mali moslim zijn. Wel eens lekker rustig om geen verplichtingen te hebben rond kerst…

De eerste dagen waren vrij rustig qua uren training geven. Ik maakte mij geen zorgen, maar kon me niet echt voorstellen hoe het zou zijn om veel uren op de baan te staan. Dat heb ik na vandaag geweten. Vandaag waren het er 8. Op zich geef ik deze aantallen wel vaker, maar in de felle zon, in de hitte, is het wel andere koek. Het zijn allemaal privé-uren. Uiteraard geen klagen hoor mensen! Ik zal jullie de foto’s besparen hoe ik er nu uit zie. Dan zal er een nieuwe discussie ontstaan over zwarte piet:) Moeten we niet doen. Er zijn op dit moment festiviteiten op het eiland. De komende dagen heb ik het dan ook erg druk.

Duiken

Uiteraard heb ik al kunnen snorkelen hier, en het is echt fantastisch om al die gekleurde vissen te zien. Geweldig! Ik vrees alleen dat ik geen tijd genoeg heb om mijn duikbrevet te halen. Wel erg jammer, maar misschien dat er ooit een vervolg komt en dat ik nog een keer mag komen. Morgen dan maar eerst een keer tennissen met de General manager. Kijken of hij beetje tevreden is. Haha.

Privacy

Ik kan kort zijn over de bekende mensen die hier rondlopen. Ik zal uiteraard later nog vertellen wie hier zijn geweest. Ik mag alleen nu niks zeggen in verband met hun veiligheid en privacy. Jammer, maar wel begrijpelijk. Deze mensen zijn blij dat ze eindelijk even rust hebben hier op het eiland. Als ik terug ben, zal ik in mijn laatste verslag wat meer vertellen hierover.

Alvast een fijne jaarwisseling en ik hoop dat degenen die meedoen met het Kersttoernooi in Zuidwolde of elders hun toernooien spelen, het goed doen!

Een sportieve tennisgroet vanuit de mooiste plek op aarde. Althans, dat zeggen de gasten die hier komen. Ik nu dus ook…

Floris