Wij organiseren dit seizoen een aantal toernooien:

24 maart:  Openingstoss (volwassenen)
27 t/m 30 juni: Clubkampioenschappen (jeugd en volwassenen) informatie
6-13 juli Zilver Junioren Toernooi  ***
27 juli t/m 4 augustus: Suthwalda Open * (volwassenen)   informatie 
3-8 september ITF Seniors Open **        (NB geannuleerd)
27-29 december: Kersttoernooi (volwassenen vanaf 30 jaar)

Deze toernooien zijn voor alle niveaus. De meeste toernooien hebben verschillende categorieën qua speelsterkte, enkelspel, mix- of dubbelspel.

Wanneer geef je je op?
Zodra je je kunt inschrijven voor een toernooi, lees je dat op de agenda.
Heb je vragen over een toernooi? Neem dan contact op met de toernooicommissie.

Andere toernooien
Wil je ook eens meedoen aan een toernooi bij ons of een andere vereniging in onze regio?
Kijk dan op TOERNOOI.nl 

Subsidie voor jeugd
De club stimuleert de jeugd om aan toernooien mee te doen. Daarom betaalt de club € 5 per categorie per toernooi. Wil je hier gebruik van maken? Lever dan een declaratie met bewijs van betaling in bij de penningmeester. Voor de toernooien in de zomer moet de declaratie voor 1 november binnen zijn. Voor de toernooien die je in de winter speelt, voor 1 mei.


*

(foto: afsluiting Suthwalda Open 2018)

* Van de toernooicommissie Suthwalda Open 2019:  “Binnenkort is het weer zover, dan begint ons jaarlijks toernooi weer. De inschrijving sluit zaterdag 20 juli 2019, maar wacht niet tot het laatste moment. De laatste jaren hebben we de inschrijving eerder gesloten, omdat het maximum aantal wedstriijden was bereikt. Er wordt ook weer van alles georganiseerd. Je kan ‘s-avonds een lekkere maaltijd eten, klaargemaakt door vrijwilligers. Woensdagavond is er een KerstAvond. Zaterdag staat er weer een foodtruck en in het finaleweekend is er een springkussen. En er kan ook de hele week gekampeerd worden rondom de tennisbanen.Dus geef je snel op en wacht niet tot het laatste moment, want vol is vol. Met vriendelijke groeten, De toernooicommissie.”

LINK naar spelers en wedstrijden .


**  ITF SENIOREN OPEN:     GEANNULEERD / CANCELED    (number of participants to low)

Jammergenoeg dit jaar geen ITF toernooi . De reden hiervoor is de zéér beperkte deelname vlak voor sluitingsdatum. En de deelname is ook nog eens erg verspreid over de diverse leeftijdscategorieën. Hierdoor is het niet mogelijk om een goed toernooi voor de deelnemers neer te zetten. Onze club wil zich graag in de volledige breedte als sportclub blijven presenteren. Zowel ons eredivisieteam, de jeugd, senioren en de meer recreatieve spelers verdienen hierdoor aandacht. We blijven daarom graag met in gesprek om te kijken of we volgende jaar, met een wellicht andere aanpak, wél een ITF Seniors kunnen aanbieden in Noord-Nederland (en specifiek Zuidwolde).
De Toernooicommissie

 


 

***

Zilver Junioren Toernooi:  
Op 6/7 en 13 juli. Er zal gespeeld worden in schema’s van 16 in de leeftijdscategorieën t/m 12, 14 en 16 jaar. Zowel jongens als meisjes. Inmiddels hebben meerdere top 10 spelers van Nederland in hun leeftijd ingeschreven voor ons toernooi (Veerle Tibben is de enige van onze vereniging die mee kan doen aan dit toernooi). Het zal dus een flink spektakel worden met mooi tennis. Hopelijk een mooie stimulans voor onze eigen jeugd. De kinderen die meedoen aan ons toernooi komen uit het hele land. Zaterdag 6 juli zal het tijdens de eerste rondes erg druk zijn op ons park aangezien de verliezers van de eerste rondes ook nog 1 verliezerswedstrijd spelen. Er is tijdens deze 2 weekenden maar 1 ander toernooi van hetzelfde niveau in heel Nederland. De kinderen kunnen bij dit toernooi punten verdienen voor de Nederlandse jeugdranglijst. Tennisschool Kilian heeft hier de leiding. Het aantal afhangbanen zal vooral in het eerste weekend beperkt zijn!     Link naar de wedstrijden